Su, benim bildiğim en temel, en başarılı tedavi yöntemlerinden biridir. Bu sadece benim fikrim değil, Anadolu’da ister Selçuklu ister Osmanlı, hangi sağlık hizmeti veren bir külliye gezseniz, mutlaka özellikle de akıl hastalıklarının tedavisinde suyun yoğun bir şekilde kullanıldığını görürüz.
GÖĞE BAKAN KOCAKARI AĞUSTOS 2016
Ağustos ayı Hicri takvime göre Şevval ayının 28’inci, Rumi takvime göre Temmuz ayının 19’uncu günü ile başlıyor. Dört Ağustos’ta Hicri takvime göre Zilkade ayı başlarken 14 Ağustos’da da Rumi takvime göre Ağustos ayı başlıyor.
Ağustos adı Roma İmparatoru Octavius’un ünvanından gelir, Octzvius bu İskenderiye’yi feth edince bu ayın ismi Ağustos olarak değiştirilmiştir. Ayrıca Julius Sezar’ın ayı olan Temmuz (July) ayından daha kısa olmasın düşüncesi ile bu ay da 31 gün olarak belirlenmiştir (Normalde şu anda da bir versiyonunu kullandığımız Sezar takvimine göre aylar 30 ve 31 gün olarak peş peşe gelir. Sadece Temmuz ve Ağustos ayları peş peşe 31 gündür).
Ağustos ayının ilk 8-10 günü yılın en sıcak günleri anlamına gelen ‘’eyyam-ı bahur’’ günleridir. Bu günlerde güneşlenirken çok dikkat etmek, özellikle de öğlen saatlerinde güneşlenmemek lazımdır. Eskiler ciltteki güneş lekelerinin en çok bu günlerde oluştuğunu iddia ederler.
Bu ay ayın balsamik fazı Temmuz ayının son günlerinde meydana geliyor. Yeni ay ise Ağustos’un 2’sinde ve Aslan burcunda geçekleşecek.
Yeniay koç burcundaki Uranüs ile kare, yay burcundaki Satürn ve Mars ile üçken yapıyor. Toplumsal olayların duygusal dünyamızda sert etkiler yapacağı, felsefi ve dini konuların, duygularımız üzerinde etkile olacağı zamanlar.
Dolunay ise ayın 18’inde ve kova burcunda gerçekleşecek. Bu dönemde toplumsal düzeyde özellikle aşırı titizlik göstermek gerek, Merkür, Venüs ve Jüpiter başak burcunda olacaklar, Pluton ise oğlak burcunda. Bu da iş hayatında ve toplumsal hayatta sert rüzgarlar esebileceğini ya da köklü değişimler olabileceğini, bireysel olarak titizilikle kuralları uygulamak gerektiğini düşündürüyor.